Alles wat je moet weten over website hosting en onderhoud

Wat is hosting?

Definitie van website hosting

Website hosting is een dienst die het mogelijk maakt voor individuen en organisaties om hun eigen websites toegankelijk te maken via het internet. Het gaat om het opslaan van alle bestanden, afbeeldingen en inhoud met betrekking tot een website op een server die is aangesloten op het internet. Website hosting bedrijven bieden ruimte op hun servers, evenals andere diensten zoals domeinnaam registratie, webdesign, database creatie, en nog veel meer. Goede web hosting providers bieden extra functies, zoals e-mailaccounts, analytische tools, SSL-certificaten, e-commerce mogelijkheden en nog veel meer. Website hosting is een essentieel onderdeel van een succesvolle online aanwezigheid.

Verschillende soorten webhosting

Er zijn verschillende soorten webhosting, elk met unieke kenmerken en voordelen. Shared hosting is de meest eenvoudige vorm van webhosting, waarbij meerdere websites worden gehost op een enkele server. Dedicated hosting is duurder, maar biedt een dedicated server voor één website. VPS (virtual private server) hosting biedt meer controle over de prestaties en beveiliging van uw website dan shared hosting, terwijl cloud hosting meer flexibiliteit en schaalbaarheid biedt door gebruik te maken van de rekenkracht van meerdere servers. Managed hosting biedt extra ondersteuning van de webhostprovider om ervoor te zorgen dat uw website efficiënt draait, terwijl bij colocatie ruimte wordt gehuurd in een datacenter om uw eigen servers onder te brengen. Elk type webhosting heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen voor uw behoeften.

Om jouw website online te krijgen heb je dus een betrouwbare webhosting nodig. Wij zijn reseller van SiteGround en bieden graag de hosting van deze partij aan. Onze ervaring met deze partij is extreem goed. De verschillende pakketten beginnen bij 99,- ex. btw. Als 1 van de 5 beste hostingpartijen wereldwijd bieden zij gratis back-us, 24/7 support en staan er servers in Nederland. Hosting pakketten zijn daarnaast speciaal ingericht voor WordPress hosting. Mocht je meer opslagruimte nodig hebben, dan is er makkelijk up te graden naar een groter pakket. Door constante ontwikkeling van hun systemen en software bieden zij een supersnelle en betrouwbare hosting aan. Of het nu gaat om een WordPress webshop met WooCommerce of een eenvoudige website, bij deze provider zit je altijd goed.

Onderhoud van jouw website

Om een website goed beschermd te houden en er voor te zorgen dat er geen conflicten ontstaan is onderhoud nodig. Een conflict kan bijvoorbeeld ontstaan zodra een hosting overgaat op de nieuwste php software. Daarnaast zijn er helaas mensen die proberen toegang te krijgen tot je website voor eigen gewin. Om alle beveiligingsrisico’s in te perken is het daarom nodig om je website zo up to date mogelijk te houden.

Wij kunnen het onderhoud van je website regelen. Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact met ons op.